Karabük’te Şehir-Üniversite İş Birliğine Önemli Adım
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek, üniversite ve şehir arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da katıldı ve etkinlik, Üniversite Senato Salonu’nda düzenlendi. Görüşmede, üniversite ile yerel dinamikler arasında var olan etkileşim, olası projeler ve iş birliği fırsatları kapsamlı bir şekilde ele alındı.
Rektör Kırışık, toplantıda katılımcılara Karabük Üniversitesi’nin son dönemdeki gelişmelerini aktararak, özellikle Mart ve Nisan aylarında elde edilen bilimsel ve kurumsal başarıları vurguladı. Kırışık, üniversitenin araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim ve toplumsal katkı alanlarında yürüttüğü faaliyetlerin Karabük’e olan katkılarının önemine değindi.
Güçlü Altyapı ile Destek Sunulacak
“Başarıyı birlikte nasıl artırabiliriz, bunu tartışmak istedik,” diyen Kırışık, “Karabük Üniversitesi ile beraber şehrimizin büyümesi için çalışmalıyız” şeklinde konuştu. Üniversitenin sunduğu altyapının şehir paydaşlarının hizmetine açık olduğunu belirten Kırışık, “Her alanda destek sunmaya hazır ve iş birliğine açığız” dedi.
Görüşmeler sırasında, öğrencilerin şehirdeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik öneriler de masaya yatırıldı. Katılımcılar, barınma şartlarının iyileştirilmesi, sosyal yaşam olanakları, Safranbolu yerleşkesindeki alan sorunları ve uluslararası öğrencilerin adaptasyonu konusunda ortak hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Karabük’ün “öğrenci dostu şehir” olma hedefinin üniversite, yerel yönetimler ve meslek kuruluşlarının iş birliği ile ulaşılabileceği belirtildi.