Samsun Hastanesinde Başarılı Tüp Bebek Tedavisi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Anar Panahli, İngiltere’den gelen bir hastanın tıkalı fallop tüplerini kapalı yöntemle tedavi ederek, ona hamilelik şansı sundu.
Samsun Büyük Anadolu Kocaeli Darıca Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu önemli müdahale, tüp bebek ve tüp tıkanıklığı tedavisi konusunda dikkat çekti. Opr. Dr. Anar Panahli, Londra’dan gelen hastasının geçmişte birden fazla dış gebelik yaşadığını ve tüplerinin tıkalı olduğu bilgisini verdi.
Dr. Panahli, “İngiltere’de tüp bebek prosedürü sırasında hastamız ilerleme kaydedemiyordu. Tüm tıkalı borularını kapalı yöntemle tedavi ettik ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamızı sağlığına kavuşturarak taburcu ettik. Ülkesine döndükten sonra bizi arayarak hamile olduğunu bildirdi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, ayrıca tüm ekibimize de teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Uzman hekim, kapalı yöntemle tüp tıkanıklığının giderilmesinin, kadınların doğal yollarla hamile kalma olasılıklarını önemli ölçüde artırdığına dikkat çekti.


