Kanseri Atlatan Ahmet Soner, Sivas’a Yerleşti
39 yaşındaki Ahmet Soner, testis kanserinden kurtulmasının ardından doktorunun önerisi ve eşinin desteğiyle İstanbul’u terk edip memleketi Sivas’a yerleşti. 2015 yılında kanser teşhisi konduktan sonra, zorlu bir tedavi süreci geçiren Soner, şimdi doğal yaşamın tadını çıkarıyor.
Zorlu Bir Sürecin Ardından Sivas’a Taşındı
İstanbul’da doğup büyüyen Ahmet Soner, 2015 yılında apandisit teşhisi ile hastaneye yattıktan sonra yapılan testler sonucu testis kanseri olduğunu öğrendi. Tek başına aldığı bu haber, kendisinde büyük bir psikolojik çöküntü yarattı. Ameliyat ve ardından başlayan kemoterapi tedavisi sırasında ailesinin ve eşinin yanındaydı. Kanser tedavisini tamamladıktan sonra, doktorlarının “stresten uzak bir yerde yaşamalısın” tavsiyelerine kulak vererek Sivas’a taşınma kararı aldı.
Yeni Hayatının Keyfini Çıkarıyor
Ahmet ve eşi Duygu Soner, yaklaşık bir yıldır Sivas’ta yaşıyorlar. Burada doğal yaşamın keyfini çıkaran çift, köyleri gezip sosyal medyada paylaşımlar yapıyor. Soner, “Sivas çok güzel bir şehir; havası temiz ve kalabalıktan uzak. Bu süreçte yeni insanlarla tanışmak hem bizi mutlu ediyor hem de stresimizi atmamıza yardımcı oluyor,” dedi.
Eşinin Sağlığı İçin En İyi Adresi Seçti
Duygu Soner, eşinin kanser sürecinde genç bir anne olarak zorlu bir dönem geçirdiğini belirtti. “Eşimin sağlığı için buraya taşınmamız gerekiyordu. İstanbul’da çok fazla stres yaşıyordu ve burada hem daha huzurlu bir hayat sürdürüyoruz hem de ailemizin yanında olabiliyoruz,” ifadesini kullandı.
Soner çifti, Sivas’ın köylerinde çektikleri videolarla insanların memleketlerine olan özlemlerini gidermeyi, aynı zamanda doğal güzellikleri tanıtmayı hedefliyor. İstanbul’un kalabalığından uzak bu yeni hayatları, onlara ruhsal bir dinginlik kazandırdı.