Kami Rita, Everest’e 31. kez tırmanarak rekorunu bir kez daha geliştirdi.

Nepalli şerpa Kami Rita, Everest’e 31. kez çıkarak kendi rekorunu tazeledi. 55 yaşındaki tırmanışçı, 1994’ten bu yana hemen hemen her yıl 8 bin 849 metre yükseklikteki zirveye ulaşıyor. En çok tırmanış rekoru ise 29 kez ile Pasang Dawa’ya ait.

Nepalli şerpa Kami Rita, Everest'e 31. kez çıkarak kendi rekorunu

Kami Rita, Everest’e 31. Defa Tırmandı

Nepalli şerpa Kami Rita, dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest’e 31. kez tırmanarak, kendi rekorunu bir kez daha geride bıraktı.

Şerpa, Everest’in 8.849 metrelik yüksekliğine ulaşmayı başardı. Nepal’in 55 yaşındaki dağcı, geçen cumartesi günü bu zorlu tırmanışı gerçekleştirerek yetkililer tarafından kaydedilen bilgilere göre, neredeyse her yıl bu hedefe ulaşmayı başardı.

Kariyerinde Bir Dönüm Noktası

Kami Rita’nın ilk Everest tırmanışı 1994 yılında gerçekleşti. Üç yıl boyunca, çeşitli sebeplerle dağa tırmanışlar yasak olsa da, geri kalan yıllarda da zirveye ulaşmayı başardı.

Everest’e Tırmananların Sayısı 8 Bini Geçti

Tarihte ilk kez 1953’te Yeni Zelandalı Sir Edmund Hillary ve şerpa Tenzing Norgay tarafından tırmanılan Everest’e, bugüne dek 8 binden fazla tırmanış gerçekleştirilmiştir. En çok tırmanan ikinci kişi ise şerpa Pasang Dawa, 29 defa Everest’e tırmandı. Şerpa olmayan tırmanıcılar arasında ise bu alandaki rekor, 19 tırmanışla İngiliz rehber Kenton Cool’a aittir. Nepal’in Himalaya bölgesinde yaşayan yerliler “şerpa” olarak adlandırılmaktadır.