Kahramanmaraş'taki Okul Saldırısı
Kahramanmaraş'ta 8'inci sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli'nin eğitim gördüğü okulda meydana gelen silahlı saldırıda, Belinay Nur Boyraz, Bayram Nabi Şişik, Zeynep Kılıç ve Kerem Erdem Güngör hayatını kaybetti. Bu dört çocuğun mezarları, düzenlenen törenin ardından Şeyh Adil Mezarlığı'na defnedildi.
Duygusal Not Bırakıldı
Mezarlara gelen 19 yaşındaki İsmail Ethem Sarı, dua ettikten sonra “Sizin yaşınızda bir yeğenim var orada, onu da aranıza alın yalnız kalmasın” yazılı bir not bıraktı. Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu çocukları tanımıyorum ama artık bütün milletimiz tanıyor. Unutmamalıyız. Onlar okuyamadı, belki hayalleri vardı” diye konuştu.
Vicdan Seslenişi
Sarı, notların bir başlangıç olduğunu ve herkesin kendi duygularını yansıtan notlar bırakması gerektiğini vurguladı. “İnsanlar elini vicdanına koysun ve ne hissediyorsa onu yazsın. Allah ailelerine yardım etsin. Onlar daha çocuk” ifadelerini kullandı.





