Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş’taki depremde yıkılan Ezgi Apartmanı davasında duruşma sürdü ve tutuklu iç mimar E.D. tahliye talebinde bulundu

Kahramanmaraş’taki depremde yıkılan Ezgi Apartmanı ile ilgili davada, tutuklu sanık iç mimar E.D., duruşmada suçlamaları reddetti. Mahkeme, E.D.’nin tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların durumlarının ise incelenmesine karar vererek duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.

Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ezgi Apartmanı ile ilgili davada, tutuklu sanık

Kahramanmaraş Depremi: Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Gelişmeler

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremler sonucu hasar gören Ezgi Apartmanı davasında duruşma devam etti. Bu süreçte 35 insanın hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili yasal süreç, Kahramanmaraş Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülüyor.

Sanal Duruşma ve Sanıkların Durumu

Duruşmaya tutuklu iç mimar E.D. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, apartmanın müteahhidi Y.A. sağlık sorunları nedeniyle salonda yer alamadı. Katılımcı vekillerin dilekçelerinin alınmasının ardından duruşma başladı. E.D., üzerine atılan suçlamaları reddederek, 9.5 aydır tutuklu kaldığını ve tutukluluğunun sona ermesini talep etti. Mahkeme başkanı, duruşma sırasında avukatların beyanlarını dinledi.

Açıklamalar ve Kararlar

Sanıkların avukatları Mesut Çakar ve Yaşar Kalaycı, daha önce verdikleri beyanların geçerli olduğunu vurguladılar. Mahkeme heyeti, E.D.’nin tutukluluk halinin devamına ve binanın sorumlu mühendisi olan M.T.’nin bir önceki duruşmada serbest bırakıldığına dikkat çekti. Ayrıca, S.K. ve M.P. hakkında yakalama emrinin infazının beklenmeye devam edeceği belirtildi.

Mahkeme, alınan beyanların dosyaya eklenmesine ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 30 Eylül tarihinde yeniden toplanmak üzere erteledi.