Kahramanmaraş’ta Gönüllü Öğretmenlere Arama Kurtarma Eğitimi Verildi

1 Min Read

Türkoğlu’nda Gönüllü Öğretmenlere Arama Kurtarma Eğitimi Verildi

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde görevli gönüllü öğretmenler ile Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik kapsamlı bir arama kurtarma eğitimi düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta, afet durumlarında arama kurtarma ve lojistik destek sağlamak amacıyla gönüllü öğretmenlerden oluşan bir ekip kuruldu. Bu ekip, Türkoğlu ilçesinde MEB AKUB (Arama Kurtarma Birlik) bünyesinde faaliyet gösteren 24 kişilik bir grup ile eğitim aldı. Eğitimin içeriği, Kahramanmaraş AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından sağlandı ve 5 gün süren toplamda 32 saatlik teorik ve pratik derslerden oluştu.

Uygulamalı Tatbikat Gerçekleştirildi

Eğitim sürecinin sonunda, senaryo bazlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Bu tatbikatta, deprem sırasında enkaz altında kalan bir yaralıyı kurtarma senaryosu canlandırıldı. Katılımcılar, bu süreçte güvenli çalışma yöntemleri, kurtarma ekipmanlarının etkin kullanımı, tahliye teknikleri ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgiler edindi ve pratik becerilerini geliştirdi. Bu tür etkinlikler ile AKUB ekiplerinin afet anında profesyonel müdahale yeteneklerinin arttırılması ve toplumsal bilincin yükseltilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, hafif arama kurtarma eğitimlerinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi’nin koordinesinde ve Kahramanmaraş AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirildiği belirtildi. Eğitimlerin sürdürülebilirliği açısından bu tür faaliyetlerin önemi vurgulandı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version