Kahramanmaraş’ta Bebek Havuçla Hayata Döndü
Kahramanmaraş’ta boğazına havuç parçası kaçan 6 aylık bir bebek, ailesinin hızlı müdahalesi sonucu tekrar hayata döndü. Hastaneye yetiştirilme süreci çok kritik anlar içeriyordu.
Olay, kent merkezinde aile bireylerinin olduğu bir evde gerçekleşti. 6 aylık Vail, ağabeyinin elindeki havucu ağzına götürdü. Ancak havuç boğazına takıldı ve bebek nefes almaz hale geldi. Ailesinin durumu fark etmesi üzerine acil bir şekilde en yakın hastaneye gitmek üzere yola çıktılar. Özel Sular Akademi Hastanesi’nin acil servisine ulaştıklarında, kliniğe getirilen bebeğin solunum yollarının tamamen tıkandığı ve kalbi durduğu belirlendi.
Bebeğe derhal müdahale yapılarak, 10 dakika süren kalp masajıyla yaşamına yeniden kavuştu.
Baba Muhammet Erkese, yaşadıkları korku dolu anları şöyle ifade etti: “Oğlumun boğazında havuç takılı kalmıştı ve neredeyse ölüyordu; ama hastanede bir kez daha dirildi. Hastane çalışanlarına ve doktorlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. O paniğin ortasında ne yapacağımızı bilemedik, Allah hepsinden razı olsun.”
Doktorlardan Açıklama
Bebeğin durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Tahir Dalkıran, “Aldığı havuç boğazında kaldı ve 10 dakikalık kalp masajı ile hayata döndürüldü. Yoğun bakım ünitemizde 10 gün boyunca solunum cihazı ile izledik. Şu anda nörolojik bir sorun yok ve taburcu etmeyi planlıyoruz. Eğer hastaneye daha geç gitmiş olsalardı, maalesef kaybetmiş olabilirdik. Çocuk sahibi olan ailelere, çocuklarını yalnız bırakmamaları konusunda her zaman uyarıda bulunuyoruz” dedi.
Bebeğin kısa bir süre hastanede gözlem altında tutulmasının ardından sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi ve taburcu edileceği öğrenildi.