Yangının Kontrol Altına Alınması
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Çamlıbel Mahallesi’nde geçen cumartesi günü meydana gelen orman yangını, 3. gün sonunda başarıyla kontrol altına alındı. Yangın sırasında yaklaşık 1,500 hektarlık bir alan kül oldu.
Ekiplerin Yoğun Mücadelesi
Yangının 3. gününde hem havadan hem de karadan yoğun bir müdahale gerçekleştirildi. Yangına karşı gerçekleştirilen özverili mücadele sonucu, bugün akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı. 23 konuttan 3’ünün yangından etkilendiği tespit edilirken, 130 vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. Yerleşim alanları için herhangi bir tehdit bulunmamakta, ancak müdahale sırasında dumandan etkilenen 6 personelden 5’i hastaneden taburcu oldu. Yangına karşı 514 personel ve 239 araç ile iş makinesi görev yaptı.
Zarar Tespit Çalışmaları Başladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yangından zarar gören alanlarda hasar tespit çalışmasına başladı. Kahramanmaraş Valiliği, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra, bölge halkına gösterdikleri sabır ve dayanışma için teşekkürlerini sundu. Yangın kontrol altına alınmasının ardından, soğutma çalışmaları devam etmektedir.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
KAHRAMANMARAŞ’IN ONİKİŞUBAT İLÇESİ ÇAMLIBEL MAHALLESİ KIRSALINDA 26 TEMMUZ 2025 TARİHİNDE SAAT 15.30’DA ÇIKAN ORMAN YANGINI, YAKLAŞIK 1.500 HEKTARLIK ALANI ETKİLEYEREK BÜYÜK BİR ALANI KÜLE ÇEVİRDİ. YANGIN, EKİPLERİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN YÜRÜTTÜĞÜ ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARLA BUGÜN SAAT 16.50 İTİBARIYLA KONTROL ALTINA ALINDI