Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kahramanmaraş Dondurmasının Temel Yüksek Kalite Salep Üretimi İçin Ekim Çalışmaları Başlatıldı

    Kahramanmaraş dondurmasının kalbinde yer alan endemik salep bitkisi, üretim kapasitesini artırmak amacıyla Türkoğlu’da ekiliyor. MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, bu projeye 10 yıl alım garantisi vererek hem yerel üreticilere destek hem de kaliteli hammadde teminini hedefliyor.

    Kahramanmaraş dondurmasının kalbinde yer alan endemik salep bitkisi, üretim kapasitesini

    Kahramanmaraş Dondurması İçin Salep Bitkisi Ekimi Başladı

    Kahramanmaraş dondurmasının eşsiz lezzetinin kaynağı olan endemik salep bitkisi, bahçelere ekilmeye başlandı. Her yıl düzenli olarak toprağa ekilen bu değerli bitki ile üretim kapasitelerinin arttırılması planlanırken, MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, salep alımı için 10 yıllık bir garanti vermekte.

    MADO Çiftliği’nde Salep ve Süt Üretimi Artıyor

    Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde MADO’ya ait olan çiftlikte, hem küçükbaş hayvanların yetiştirilmesi hem de dondurma üretimi için gerekli hammadde tedariki yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Burada elde edilen sütler, Maraş dondurması imalatında kullanılırken, endemik salep bitkisi için ekim çalışmaları da her yıl devam ediyor.

    Salep bitkisinin korunması ve üretim kapasitesinin artırılması amacıyla yürütülen projeler, özellikle Türkoğlu bölgesindeki arazilerde gerçekleştiriliyor. Bu proje sayesinde salep her yıl toprakla buluşturularak, hammadde temininde sürdürülebilir bir yaklaşım benimseniyor. Aynı zamanda yerel üreticilere sağlanan tarımsal desteklerle ticari işbirlikleri güçlendiriliyor. Çiftlikte elde edilen sütlerin, dondurma üretiminin ana hammadde kaynaklarından olduğu vurgulanırken, yıl boyunca sürdürülebilir bir üretim sürecinin devam ettirileceği belirtiliyor.

    Salebi Dünya Markası Yapmayı Hedefliyoruz

    Kanbur, “Salep olmazsa dondurma olmaz. Bizim tutkumuz bu dondurmayı uluslararası bir marka haline getirmekti ve bunu başardık. Şimdi salebi de küresel bir marka haline getirmek istiyoruz. Güzel bir dondurma yaparken kaliteli bir salep, iyi bir süt ve ustalık gerekir. Dondurmanın temel malzemesi salep olduğudur ve bunun eksikliği halinde dondurma yapamayız. Bu nedenle bu bitkiye sahip çıkmalıyız ve ekim yapmalıyız. Ayrıca, 10 yıl boyunca alım garantisi sunuyorum. Keçi sütünün desteklenmesi konusunda da her türlü yardıma hazırız. Lezzetli dondurmaları üretmek için salep üretmeliiz; eğer salep yoksa, dondurma da yoktur. Bu yüzden her dondurma dondurma değildir” ifadelerini kullandı.