Kadıköy’de Balkon Çökmesi Faciası Eşik Dışı Kaldı
Kadıköy’de yer alan dört katlı bir binanın üçüncü katındaki balkonda kısmi bir çökme olayı yaşandı. Olay anında, evde ya da alt kattaki dairede hiçbir kişinin bulunmaması, olası bir faciayı engelledi.
Olayın Gerçekleştiği Zaman ve Mekan
Saat 17.15 civarında meydana gelen olay, Kadıköy’deki Rasimpaşa Mahallesi’nde, Nemlizade Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binada gerçekleşti. İddialara göre, bu binanın 3. katındaki balkonda kısmi bir çökme durumu yaşandı. Balkondan kopan parçaların düşmesi sonrası, çevredeki vatandaşların ihbarı ile birlikte olay yerine hızla polis, itfaiye ve zabıta ekipleri yönlendirildi. Ekipler, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak sokağı araç ve yaya geçişine kapattı. Çöken balkonun parçaları, alt kattaki dairenin balkonuna ve çevredeki sokağa düştü. Korkutucu bir durum olmasına karşın, balkonun çöktüğü dairede ve alt katında o esnada kimsenin olmadığı bildirildi.
Yapılan Güvenlik Önlemleri ve Rapor Çalışmaları
Çöken balkon ile birlikte, alt kattaki balkonun da kullanıma kapatıldığı, bu durumun belediye ekipleri aracılığıyla daire sakinlerine iletildiği öğrenildi. Ayrıca, Kadıköy Belediyesi ekipleri, çökme olayının yaşandığı bina için bir statik rapor çalışması gerçekleştirecek. Bu çalışmalar, benzer olayların tekrar yaşanmaması amacıyla yapılacak.