Corendon Alanyaspor, Kocaelispor ile oynadığı karşılaşmada, 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Trendyol Süper Lig'deki kötü gidişat devam etti. Maç sonrası basın toplantısında konuşan teknik direktör Joao Pereira, özellikle ilk yarıdaki performanslarını eleştirerek, “İlk yarı resmen sahaya çıkmadık. Oyun oynamadık, koşmadık. İlk yarıdan dolayı maçı kaybettik” dedi.
Pereira, ilk yarıda sahada varlık gösteremediklerini vurguladı. “İçeride, soyunma odasında kalmış gibiydik. Çok pas hatası yaptık. İlk yarıdan dolayı zaten direkt maçı kaybetmiş olduk” şeklinde konuştu. Ayrıca, takımın neden bu şekilde performans gösterdiğini iki seçenekle değerlendirdi: “Ya ben iyi bir fikirle maça çıkmadım, ya da oyuncular yeteri kadar çalışmadı.”
İkinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takımın oyununda farklılık oluştuğunu belirten Pereira, “İkinci yarıda 3 değişiklik yaptık. Elimde olsa 10 tane yapardım. İkinci yarıda 5-3-2 taktiğiyle oynadık. Oyuna girenlerin enerjisi maçı biraz değiştirdi” dedi. Pereira, mağlubiyetin kendisini derinden üzdüğünü ve ilk yarıdaki performansın nedenlerini anlamaya çalışacağını da sözlerine ekledi.
Ligde geride kalan haftalardaki puan kayıplarına da değinen Pereira, takımının hedeflediği performansa ulaşamadığını belirtti. “9 maçta 13 puanımız vardı. Geçen seneki 9 maçlık performansımızı geçmek için çok şans yakaladık ama bu adımı bir türlü atamadık. Geçtiğimiz 3 maçta en az 4 puan toplayabileceğimiz bir periyottu ama sadece 1 puan toplayabildik. Çok üzgünüz ama ölmüş de değiliz” ifadelerini kullandı. Pereira, takımının önünde yeni bir karşılaşma olduğunu hatırlatarak, “3 gün içinde başka bir maçımız var. Devam edeceğiz, futbol böyle. Hiçbir şey bitmiş değil” diyerek sözlerini tamamladı.





