İzmir’de Silahlı Suç Örgütüne Büyük Darbe
İzmir’de gerçekleştirilen operasyon sonucunda, polis ekipleri Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde faaliyet gösteren bir silahlı suç örgütünü etkisiz hale getirdi. Helikopter desteğiyle yapılan baskınlar neticesinde gözaltına alınan 17 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Uzun Süreli Soruşturmanın Sonuçları
Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen geniş kapsamlı soruşturma doğrultusunda, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, uzun bir süre izledikleri silahlı örgüte yönelik 30 Mayıs sabahı operasyon başlattı. Yapılan detaylı araştırmada, şüphelilerin “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “soruşturmanın gizliliğini ihlal” gibi çeşitli suçlarla bağlantılı oldukları ortaya çıktı.
Eş zamanlı olarak çok sayıda adrese baskın düzenleyen polis ekipleri, helikopterlerin de desteğiyle, örgütün liderinin yanı sıra birçok yöneticisinin de arasında bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almayı başardı. Yapılan aramalar sonucunda, suç unsurları ele geçirildi.
Adli Süreç ve Tutuklamalar
Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2 Haziran tarihinde adliyeye sevk edildi. Yapılan duruşmada mahkeme, 17 şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi. Bu başarılı operasyon sayesinde İzmir’deki suç atmosferinin bir nebze olsun rahatladığı düşünülüyor.