Seferihisar’da Gömülü Ceset: Kayıp Suriyeli İşçi Bulundu!
İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir tarla içinde gömülü halde bulunan cesedin, yaklaşık bir aydır kayıp olarak aranan Suriyeli inşaat işçisi Mahmoud Ahmad’a ait olduğu tespit edildi. Olayın ardından, cinayetle bağlantılı olarak iki kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, inşaat işçisini kepçe ile kendi mezarını kazdırarak öldürdüğü iddia ediliyor.
Kayıp İnşaat İşçisinin Aranması Başladı
Yaklaşık 30 gün önce 37 yaşındaki işçi Mahmoud Ahmad’ın kaybolmasının ardından, arama çalışmaları hız kazandı. En son ilçe pazarında görülen Ahmad’ın telefon sinyalinin Tepecik Mahallesi civarında kesildiği belirlendi. Polis ekipleri, yaptıkları araştırmalar sonucunda dün akşam saatlerinde Turabiye Mahallesi’ndeki bir tarla içerisinde gömülü bir erkek cesedi buldu. Zamanla ilgili olarak yaklaşık 20 günlük olduğu tahmin edilen cenaze, kimliğinin tespiti ve ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi işlemlerine tabi tutuldu. Elde edilen bilgilere göre, cesedin kayıp Suriyeli işçi Mahmoud Ahmad’a ait olduğu anlaşıldı. Ancak, talihsiz adamın ölümüyle ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamadı.
Şüpheliler Gözaltında: Olayın Gerekliliği Araştırılıyor
Olayın ardından, polis ekipleri söz konusu cinayetle ilgili olarak E.B. ve U.P. isimli iki şüpheliyi gözaltına aldı. İddialara göre, borç meselesi yüzünden alıkoydukları Mahmoud Ahmad’a kepçe ile mezarını kazdırdılar. Ardından, Ahmad’ı öldürüp boş çukura gömerek üzerini kapattılar. Gözaltına alınan şüphelilerin İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemleri devam etmekte.
Yürütülen çok yönlü soruşturma ise sürüyor ve olayla ilgili daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor.