Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de Güzellik Salonu Sahibi “Kar Payı” Vaadiyle Müşterilerden Para Toplayarak Kayıplara Karıştı

İzmir’de E.Ö. adlı bir güzellik salonu sahibi, “kar payı” ve altın vaatleriyle müşterilerden para toplayarak kayıplara karıştı. Salona gelen müşteriler, kapının kapalı ve içinin boş olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladı. Çok sayıda vatandaş, E.Ö. hakkında şikayetçi oldu.

İzmir'de E.Ö. adlı bir güzellik salonu sahibi, "kar payı" ve

İzmir’de Güzellik Salonu Dolandırıcılığı İddiaları Ortaya Çıktı

İzmir’in Konak ilçesinde bir güzellik salonunun sahibi olduğu iddia edilen E.Ö., “kar payı” vaadi ile müşterilerden ve çevredeki esnaflardan para toplayarak kayıplara karıştı. Salona gelen bireyler, kapının kapalı ve salonun boş olduğunu görünce durumu polise bildirerek şikayet etti.

Yaklaşık 5 yıldır Güzelyalı Mahallesi’nde faaliyet gösteren E.Ö., son zamanlarda sosyal medya üzerinden yaptığı cazip kampanyalar ile dikkat çekti. Pasif gelir yaratma teklifiyle bazı müşterilerine “kar payı” ya da “yeni müşteriler getirme karşılığında altın verme” önerilerinde bulundu. Bu teklifleri kabul eden kişiler, çevrelerinden daha fazla müşteri çekmek için salona yönlendirmeye başladı.

Müşterilerin Şoku ve Dolandırıcılık İddiaları

E.Ö.’nün sözlerini ciddiye alan ve artan müşteri havuzuna ulaşan salon sahibi, sosyal medya aracılığıyla yeni bir şube açacağı müjdesini verdi. Ancak, iddialara göre E.Ö., bu yeni şube bahanesiyle mevcut iş yerindeki cihazları çıkararak tabelaları söktü ve kayıplara karıştı. O gün, rezervasyon yapılan her müşteriye aynı saat için randevu vermesi, durumu daha da karmaşık hale getirdi. Randevu saatinde kapıları kapalı bulan mağdurlar dolandırıldıklarını anladılar ve bu yüzden polis merkezine başvuruda bulundular.

Serden Yasa (44) adlı bir müşteri, yaklaşık 5 bin TL dolandırıldığını belirterek, “Lazer seanslarına katıldım ve daha önce tadilat olduğunu öğrendiğimde ‘3 Kasım’da açılacağız’ dediler. Ancak gelince gördüğüm manzara beni şok etti; kısacası dolandırıldık” şeklinde konuştu. Yasa, dolandırıcının kendisine ortaklık teklifi yaptığını, bu tür önerilerin birçok kişiye aktarıldığını vurguladı.

Mağdurların Çaresizliği ve Sosyal Medya Paylaşımları

Epilasyon işlemi için ücret ödeyen Nurullah Yok (42), “Bugün geldiğimde salonun kapalı olduğunu gördüm. Daha önce ‘Arkadaşını getirene altın’ kampanyası düzenliyorlardı. Ben de bu paketi almıştım, fakat hiç işlem yapılmadı” dedi. Yok, yeni dükkana taşınacakları ve sosyal medyada paylaştıkları tadilat görüntülerinin aslında internetten alındığını dile getirdi.

Pınar Araz (35), uzun zamandır buraya geldiklerini ve her seferinde memnun kaldıklarını ifade ederken, dolandırıldıkları öğrendiklerinde büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını aktardı. E.A.’nın; “Dolandırıcılık iddialarından sonra sosyal medya hesaplarını kapatması, mağdur olan kişiler için durumu daha da zora soktu,” şeklindeki ifadesi, durumu gözler önüne serdi.

Salona gelen birçok kişi, dolandırıcıdan haberdar olamayan pek çok insanın daha olduğunu ve söz konusu dolandırıcılığın geniş bir kesimi etkilediğini belirtiyor. Dolandırıcının kayıplara karışmasının ardından mağdurlar, kadınlar için güzellik salonu hizmetlerini aramakta zorlanıyor.