İzmir ve Kahramanmaraş’tan gelen glomus tümörü hastaları, Lokman Hekim Van Hastanesi’nde başarılı şekilde ameliyat edildi.

İzmir’den Ayça Özgem Gürsoy ve Kahramanmaraş’tan Nilüfer Özyeşildağ, Lokman Hekim Van Hastanesi’nde glomus tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Başarılı operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Halil Başel, erken tanının önemine dikkat çekti.

İzmir'den Ayça Özgem Gürsoy ve Kahramanmaraş'tan Nilüfer Özyeşildağ, Lokman Hekim

**İzmir ve Kahramanmaraş’tan gelen hastalar başarılı glomus tümörü ameliyatından sonra sağlığına kavuştu**

Lokman Hekim Van Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı cerrahi müdahale, İzmir ve Kahramanmaraş’tan gelen hastalar için yaşam kurtarıcı oldu. Burada yapılan ameliyatlarla glomus tümörü teşhisi konulan iki hasta, sağlıklarına kavuştular.

Başarılı Ameliyatların Ardından Gelen Açıklamalar

Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, son iki haftada 6 glomus tümörü ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirtti. “İzmir’den Ayça Özgem Gürsoy, 24 yaşında, 7 santimlik bir tümörle bize başvurdu. Çocukluğundan beri kontrol altında olmasına rağmen, boynundaki şişkinlikler kaydedilmemişti. Bize geldiğinde tümör tamamen şahdamarını sarmış haldedir. Ameliyat zorluğu açısından beni dahi zorlayan bir tümördü ama şansımıza başarılı bir şekilde çıkardık. Nilüfer Özyeşildağ ise Kahramanmaraş’tan geldi ve onun tümörü de 10 santime yaklaşmıştı. Ancak damarı sarmaması sayesinde ameliyat süreci daha kolay geçti. Her iki hasta da taburcu edildi” diye konuştu.

Erken Tanı Hayati Öneme Sahip

Prof. Dr. Başel, glomus tümörlerinde erken tanının önemini vurguladı. “Geçmişte hastalara ulaşmak ve gerekli tetkikleri yapmak zordu. Şimdiyse bu süreç oldukça kolaylaştı. Ses kısıklığı, yutma zorluğu veya boyunda kitle hissedildiğinde ultrason ile tanı konulabilmeli. Hastalarımızın mağduriyetleri önlenmelidir. Ayça hanımın aile üyeleri son bir haftadır burada destek oldu. Nilüfer hanımın ailesi de kaygılı olarak buraya geldi. Erken tanı, süreci kolaylaştırabilir” ifadelerini kullandı.

Hastaların Deneyimleri

Ayça Özgem Gürsoy, yaklaşık 4 ay önce boynunda tümör olduğunu öğrendiğini ve tümörün hızla büyüdüğünü anlattı. “Büyük hastanelerde MR çekimimiz yapıldı. Ardından, Buruli bir hastadan Halil Hocayı bulduk. Şu anda iyiyim. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Nilüfer Özyeşildağ ise 2019 yılında çekilen MR sonucunda tümörün fark edilmediğini, lenf bezi belirtisi olarak değerlendirildiğini dile getirdi. “Birçok hastaneye gittik, riskli durumlarla karşılaştık. Araştırmalar sonucunda Van’a geldik ve buradaki sürecimiz korktuğumuz gibi geçmedi. Çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.