İzmir Menderes’te Ziraat Arazisinde Yangın
Menderes ilçesinde bir tarım arazisinde başlayan yangının ormanlık alanlara sıçraması endişelere yol açtı. Yangın, geniş bir alana hızla yayılırken, söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Yangın Erken Saatlerde Başladı
Bugün saat 12.45 sularında, Menderes’ in Çile Mahallesi’nde ziraat arazisinden kaynaklanan alevler, kısa sürede kuruyemişler ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayıldı. Yangına, 12.55 itibariyle etkili bir müdahale başladı.
Havadan ve Karadan Statesi Artıyor
Söndürme çalışmalarında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava araçlarının yanı sıra karasal ekipler de devreye girdi. Yangının söndürülmesi için 8 uçak, 9 helikopter havadan, 25 arazöz, 26 su ikmal aracı ve 4 dozer karadan yangına müdahale ediyor. Gökyüzüne yükselen yoğun duman, Kuşadası ilçesinden bile belirgin bir şekilde görülebiliyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
İZMİR’İN MENDERES İLÇESİNDE ZİRAAT ARAZİSİNDE ÇIKAN YANGIN ORMANA SIÇRADI. GENİŞ BİR ALANA YAYILAN ALEVLERE HAVADAN 8 UÇAK VE 9 HELİKOPTER, KARADAN DA ARAZÖZLERLE MÜDAHALE SÜRÜYOR.