Emekli İmam, Rize’den Son Yolculuğuna Uğurlandı
Rize’de uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekli olan ve Artvin’de vefat eden imamın cenazesi, 226 kilometre uzaklıktaki köyünden alınarak Rize’ye getirildi. Burada düzenlenen cenaze namazının ardından, tekrar köyüne gönderildi.
Mehmet Salih Güney Hayatını Kaybetti
Rize’nin sevilen din görevlilerinden biri olan, Reşadiye Camii ve Emekli Şeyh Camii İmam Hatibi Mehmet Salih Güney, 73 yaşında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Güney, memleketi Artvin’in Yusufeli İlçesi’ne bağlı Pamukçular Köyü’nde son nefesini verdi.
Cenaze Namazına Katılım Yüksekti
Güney’in cenazesi, Rize’de 45 yıl imamlık yaptıktan sonra emekli olduğu bölgedeki Merkez Sahil Camii’nde Cuma Namazı’nın ardından, İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından kıldırılan cenaze namazı için getirildi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in yanı sıra, Güney’in dostları ve yakınları da cenaze törenine katılarak son görevlerini yerine getirdi.
Son Görevini Pamukçular Köyü’nde Aldı
Namazın ardından dalaşan cenaze nakil aracına yerleştirilen Güney’in cenazesi, tekrar 236 kilometre uzaklıktaki Artvin’in Yusufeli ilçesindeki Pamukçular Köyü’ne götürüldü. Burada, vefat eden imam için son saygı duruşu yapıldı.
(ÖS-Y)