Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İzmir Balçova’da Polis Merkezine Saldırı Düzenleyen 16 Yaşındaki E.B.’nin Odasında Tüfek Temizleme Setleri Bulundu

    İzmir’in Balçova ilçesinde 16 yaşındaki E.B., pompalı tüfekle düzenlediği saldırıda 2 polisi şehit etti, 2 polisi ise yaraladı. Olay sonrası yaralanan E.B. gözaltına alındı. E.B.’nin odasında silah bakımıyla ilgili setler ve dikkat çeken kitaplar bulundu. Ailesiyle bağlantılı 27 kişi daha gözaltına alındı. Dedesinin ifadesine göre E.B. son dönemde sakin bir tutum sergiliyordu.

    İzmir'in Balçova ilçesinde 16 yaşındaki E.B., pompalı tüfekle düzenlediği saldırıda

    İzmir Balçova’da Pompalı Tüfekle Düzenlenen Saldırı

    İzmir’in Balçova ilçesinde bir polis merkezine pompalı tüfekle saldırarak 2 polisi şehit eden, 2 polisi ise yaralayan 16 yaşındaki E.B.’nin yaşam alanında silah bakım setleri ve dikkat çekici kitaplar bulundu.

    Dün sabah saat 08.30 civarında, Balçova’daki Salih İşgören Polis Merkezi’ne düzenlediği saldırıyla tüyler ürperten bir olaya imza atan E.B., 2 polisi hayatını kaybettirmiş, 2 polisi de yaralamıştı. Saldırının hemen ardından yaralı şekilde etkisiz hale getirilen genç, gözaltına alındı. Olay sonrası başlatılan kapsamlı soruşturmada, E.B.’nin anne ve babası ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınırken, saldırganla irtibatı olduğu belirlenen toplam 27 şahıs da yakalandı. E.B.’nin babası N.B., ifadesinde oğlunun son günlerde radikal davranışlar sergilediğini aktardı.

    Saldırganın Odasında Bulunan Tüfek Bakım Setleri

    E.B.’nin yaşadığı odada, silahların bakımı için gerekli olan tüfek temizleme setleri mevcut bulunurken, odadaki bazı kitaplar da dikkatleri üzerine çekti. Yapılan incelemelerde, E.B.’nin saldırı öncesi silah temizliğini bu odada gerçekleştirdiği belirlendi.

    Saldırganın Dedesi Konuştu: “Sakin Bir Çocuktu”

    16 yaşındaki saldırganın dedesi Hamza Bigül, torununun karakterinin son derece sakin olduğunu ve böyle bir eylem gerçekleştirmesini beklemediğini ifade etti. Olay anında yaşadıklarını aktaran dede, “Torunum bizimle kalıyordu, evdeydim. Silahların patladığını duyunca küçük kardeşi korkup uyandı. Pencereden baktığımda durumu anlamaya çalıştım. Emniyet müdürümüzün şehit olduğunu bile fark etmeden anladık. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum, son günlerde onunla ilgili alışılmadık bir değişiklik gözlemlemedim. Ancak oğlunun ifadesine göre son zamanlarda davranışlarında farklılıklar varmış. Kitapları ve tüfek bakım setlerini burada buldum, ama tüfeği gördüğümden emin değilim. Şoke oldum, bu duruma üzüldüm. Torunum da yaralandı, çok üzgünüm. Üzerindeki silahları nereden temin ettiğini bilmiyorum. Silahlara ilgisi olduğu kanaatindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.