İzmir Aliağa’da Üç Gün İçerisinde Üçüncü Orman Yangını Başladı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, 10.15’te başlayan orman yangını, son 3 günde yaşanan üçüncü yangın olma özelliğini taşıyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, havadan ve karadan 6 uçak, 5 helikopter ve 13 arazözle yangını kontrol altına almak için mücadele ediyor.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, 10.15'te başlayan orman yangını, son 3 günde

**Aliağa’da Üçüncü Orman Yangını Alkışla Başladı**

İzmir’in Aliağa ilçesinde, son üç gün içerisinde üçüncü kez bir orman yangını meydana geldi.

Yangının çıktığı an itibarıyla, saat 10.15’te belirlenemeyen bir sebeple alevler yükselmeye başladı. Yangına, ilk müdahale 10 dakika sonra, yani 10.25’te gerçekleştirildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekipler, yangını kontrol altına almak için hem hava hem de karadan etkin bir mücadele sürdürüyor.

**Çalışmalara Destek Olan Ekipmanlar**

Yangın söndürme çalışmaları için, 6 adet yangın söndürme uçağı, 5 helikopter, 13 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 3 dozerin yer aldığı bir ekip oluşturulmuş durumda.

Şu an için alevleri kontrol altına alma çabaları devam etmekte. Yangınla ilgili gelişmeler takip ediliyor.