Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İtalya’da Jandarma Baskınında Gaz Tüpü Patladı: Üç Memur Hayatını Kaybetti, On Beş Yaralı Var

İtalyan jandarmasının baskınında meydana gelen gaz tüpü patlamasında 3 memur hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Olayın ardından 60’lı yaşlarda 3 şüpheli tutuklandı. İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, olayın trajik olduğunu vurguladı. Başbakan Giorgia Meloni, kayıplar için başsağlığı diledi.

İtalyan jandarmasının baskınında meydana gelen gaz tüpü patlamasında 3 memur

İtalya’da Jandarma Baskınında Trajik Patlama: Üç Memur Hayatını Kaybetti

İtalya’nın Castel d’Azzano kasabasında, Carabinieri’nin düzenlediği gece baskını sırasında meydana gelen patlama, üç jandarma memurunun canına mal oldu. Olayda ayrıca, bir itfaiye eri ile birlikte toplam 15 kişi yaralandı.

Olayın detaylarına göre, patlama saat 03.14 civarında, güvenlik güçlerinin tahliye emriyle gittiği bir çiftlik evinde gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, bir gaz bombası patlatılması sonucu binanın çökmesine yol açan bir gaz tüpü ateşe verilerek patlatıldı. Bir polis memurunun, baskın sırasında karşılaştıkları durumu “Korkunç bir dehşet anıydı” diyerek ifade etmesi dikkat çekti.

Üç Şüpheli Gözaltında

İtalyan medyası, patlama sesinin beş kilometre mesafeden duyulduğunu bildirirken, 60’lı yaşlardaki üç kişi hakkında, “kasıtlı cinayet” suçlamasıyla tutuklama gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bu kişilerin, tahliye kararına uzunca bir süredir direndiği iddia ediliyor.

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Olay, tam bir trajedi. Yaşananlardan dolayı yas tutuyoruz. Bu kişilerle ilgili sorunun açıkça ortaya çıktığı anlaşılıyor” dedi. Bakan, baskının gerçekleştirildiği evde molotof kokteyllerinin de ele geçirildiğini duyurdu.

Hükümetten Taziye Mesajları

Ölen jandarma memurlarının anısına resmi bir cenaze töreni düzenlendi. Ayrıca, İtalya Savunma Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlar, yaşanan bu acı olaydan duydukları derin üzüntüyü kamuoyuyla paylaştı. Cenazelerde, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendiğinden bahsedildi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ise sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Üç memurumuzun trajik kaybı beni derinden üzüyor. Kendim ve hükümetim adına kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.