İleri Kardiyovasküler Çözümler (ACS) Sempozyumu 12. Kez Gerçekleşti
İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü, girişimsel kardiyoloji konularında yenilikçi uygulamaların tartışıldığı İleri Kardiyovasküler Çözümler (ACS) Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Bu yıl 12’nci kez düzenlenen sempozyuma, hem yurtiçinden hem de yurtdışından çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere 1000’den fazla katılımcı katıldı. Sempozyumda özel olarak girişimsel kardiyoloji ve aritmi üzerine canlı vakalar üzerinden gerçekleştirilen sunumlar yer aldı.
Önemli Konuşma ve Aşama
ACS2025 Sempozyumu’nun açılışını, Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu yaptı. Çatakoğlu, konuşmasında “ACS25’in bu yıl on ikinci defa gerçekleştiğini ve iki gün süresince yoğun kardiyoloji tartışmalarına ev sahipliği yapacağını umuyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Kapsamlı Program ve Katkılar
Sempozyum, toplamda 20 farklı oturum ile düzenlendi ve Liv Hospital Kardiyoloji uzmanlarından Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu ve Prof. Dr. Enis Oğuz’un yanı sıra, Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Tevfik Ecder, Doç. Dr. Batur Gönenç Kanar ve Uzm. Dr. Ayşegül Karahan gibi önemli isimler de düzenleme komitesinde görev aldı. Etkinlik sırasında, Almanya ve Kanada’daki bilim insanlarıyla da canlı bağlantılar gerçekleştirildi.
Canlı Cerrahi Oturumu ile Pratik Uygulamalar
Sempozyumda gerçekleştirilen bir diğer önemli oturumda, “Kireçlenmiş Damarlar Yüksek Risk mi Taşır? Orbital Aterektomi ile Güvenli Müdahale” başlığı altında canlı bir cerrahi müdahale yapıldı. Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu’nun öncülüğünde yürütülen bu oturumda, damar sertliği ve kireçlenmenin ciddi olduğu vakalarda uygulanan “orbital aterektomi” tekniği detaylarıyla ele alındı ve uzman görüşleri paylaşıldı.
Gelecek Vizyonu ve Teknoloji Entegrasyonu
Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, ACS etkinliğinin kapsamını vurgulayarak, “Bu yılki sempozyumda ileri teknolojilerle olguları çözmeyi amaçlıyoruz. Sürekli gelişen yenilikçi yaklaşımlar sayesinde daha önce tedavi şansı bulunmayan birçok kalp hastasını artık tedavi edebilir hale geldik. Bu toplantılarda güç birliği yaparak zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Sadece teknoloji kullanmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni çözümler geliştirmek üzerine de yoğunlaşıyoruz. Mühendislerin ve kardiyologların birlikte yer aldığı kapsamlı bir organizasyon” dedi.