İstanbul’un Fethinin 572. Yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Kabri Başında Anıldı!

İstanbul’un fethinin 572. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet, kabri başında dualarla anıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, akşam Yenikapı’da SOLOTÜRK gösterileriyle Türkiye’nin gücünü sergileyeceklerini belirtti. Programda protokol üyeleri de yer aldı.

İstanbul'un fethinin 572. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet, kabri başında

İstanbul’un Fethi Anısına Özel Tören

İstanbul’un fethinin 572. yılı dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet, kabri başında anılarak saygı gösterildi. İstanbul Valisi Davut Gül, “Akşam Yenikapı’da SOLOTÜRK gösterileriyle, vatandaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü yeniden hatırlatacağız” dedi.

İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Fatih Camii’nde, Fatih Sultan Mehmet’in kabri önünde anma töreni gerçekleştirildi. Programa, protokolün kabri ziyaret etmesi, dua etmesi ve mevlit okuması ile devam edildi.

Anma törenine; İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan, Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Dr. Coşkun Yılmaz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin katıldılar.

Birlik ve Kardeşlik Vurgusu

Basın mensuplarının önünde açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “Fethin 572. yıldönümünde, İstanbul protokolü olarak burada dua etmek için toplandık. Fetih ile çağ açıp çağ kapatan bir komutanın askerleri olarak, bir millet olarak dua ettik. Allah, bu milletin birliğini, kardeşliğini, bütünlüğünü ve geçmişteki başarılarını daim kılsın” ifadelerini kullandı.

Vali Gül, akşam gerçekleştirilecek olan SOLOTÜRK gösterisi hakkında bilgi vererek, “Bugün dua ile başlayan törenimiz, öğleden sonra Beykoz’da Cumhurbaşkanımızın katılımıyla fetih şenliği tarzında sürecek. Akşam Yenikapı’da SOLOTÜRK gösterileri ile, vatandaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü bir daha hatırlatacağız. Bu vesileyle, bu toprakları vatan yapan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Türkiye Yüzyılı’nda hep birlikte çalışacağımıza milletimize söz veriyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.