Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’daki hastanede sağlık çalışanları hakkında haksız kazanç iddialarıyla ilgili dava açıldı

İstanbul’da Yedikule Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının hastalar üzerinden haksız kazanç sağladığı iddialarıyla 11 sanık, ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Prof. Dr. M.M. ve diğer sanıklar, suçlamaları reddederek bağışların hastane hizmetine yönelik olduğunu savundu. Duruşma, diğer sanıkların savunmaları için ertelendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

İstanbul’da Sağlık Çalışanlarına Yönelik Haksız Kazanç Davası Başladı

İstanbul’da, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının hastalar üzerinden haksız kazanç elde etme iddiaları doğrultusunda açılan davada, 11 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

Sanıkların Savunmaları ve İddialara Cevaplar

Tutuklu sanıklar arasında yer alan 1 profesör ile birlikte toplam 11 sanık, hastalar üzerinden kazanç sağlamakla suçlanıyor. Duruşma, sanıkların yoklaması ile başlayarak, savunmalarının dinlenmesiyle devam etti. İlk olarak savunma yapan Prof. Dr. M.M., durumu bir kumpas olarak nitelendirdi. M.M., “Hayatım boyunca dürüstlüğü ön planda tuttum. 2018 yılında bir hastanın bana maddi destek teklif etmesiyle bu iddialar başladı. Ben asla para talep etmedim, aksine yardım isteyenlere, ‘Bağışta bulunursanız daha faydalı olur’ dedim” ifadelerini kullandı.

Hastane Üstündeki “Bağış” İddiaları

İddianamede adı geçen diğer bir sanık ise Doç. Dr. V.E., hastalar üzerinden menfaat sağlama suçlamalarını reddetti. V.E., “Bu tarz bir davranış bizim etikte yer almaz. Biz ekip olarak kazancımızı paylaşarak çalışıyoruz ve bu hastanede bir geleneğimiz. Amacımız daha fazla hastaya hizmet etmektir” dedi. Ayrıca, suçlamaların yersiz olduğunu ve hastalarla olan ilişkilerinin her zaman profesyonel çerçevede geliştiğini belirtti.

İddialarla İlgili Güvenilirlik ve Savunmalar

V.E. ayrıca, hastalarla yaptıkları çalışmaların ve alınan tıbbi ekipmanların yalnızca hastane hizmetini artırmaya yönelik olduğunu vurguladı. Diğer sanıkların, aralarındaki para transferleri ile ilgili açıklamaları, dostluk ilişkilerinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Mahkeme, savunmaların detaylı şekilde değerlendirileceği bir sonraki duruşmanın pazartesi gününe ertelendiğini bildirdi. Davanın gelişimi, hem sağlık çalışanları hem de hastalar açısından büyük önem taşıyor ve sonrasında çıkacak kararlar merakla bekleniyor.