**İstanbul’da Yabancı Yatırımcıyı Dolandıran Çeteye Operasyon**
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma doğrultusunda, yabancı uyruklu bir yatırımcıdan yaklaşık 197 milyon Euro alarak dolandırıcılık yapan bir çeteye karşı operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin sahte belgeler düzenleyerek, yatırımcıyı uzun süre oyaladığı ve paraların izini kaybettirmek için usulsüz ticari işlemler ve tapu devri gerçekleştirdiği belirlendi.
Suç Duyurusu ve Süreç
Rusya Federasyonu ve Slovak Cumhuriyeti vatandaşı olan bir iş adamı, Türkiye’de yatırım yapma vaadiyle dolandırıldığını söyleyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Müştekinin iddialarına göre, şüpheliler sahte belgelerle yatırım sürecini uzatmış ve bu süreçte kendisinden aldıkları büyük meblağları kaybetme yoluna gitmişlerdir. Dolandırıcılık olayında, mağdurun bıraktığı paraların kaybolmaması için usulsüz işlemler yapılmıştır.
Şüphelilerin Yakalanması ve Hakkında Başlatılan Soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 şüpheli hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘belgede sahtecilik’ gibi suçlamalarla birlikte ‘suç kaynaklı malvarlığını aklama’ ve ‘örgüt kurma’ suçlarından da soruşturma başlatmıştır. Yapılan operasyon neticesinde 10 şüpheli yakalanmış, iki şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma süreci devam ederken, dolandırıcılığı gerçekleştiren çetenin diğer üyelerinin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir.