İstanbul’da Yasa Dışı Silah Ticareti Operasyonu
İstanbul’un Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinde düzenlenen operasyon neticesinde, yasa dışı silah ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Ele geçirilen malzemeler arasında tam 11 ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait mermiler yer aldı.
İstanbul Polisi Operasyonlarını Sürdürüyor
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, göreve geldiği günden bu yana sokak çeteleri ve yasa dışı silah ticareti ile mücadelesini titizlikle sürdürüyor. Bu kapsamda operasyon ve denetimleri artıran İstanbul polisi, suç unsurlarını ortadan kaldırmak adına hız kesmeden çalışmalarını devam ettiriyor.
Şüpheli Yakalandı ve Adli Süreç Başladı
Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ruhsatsız silah ve mühimmat ticareti gerçekleştiren Ü.T. (39) isimli şahsı takibe aldı. Yapılan detaylı gözlemler sonucunda, zanlının hem Ümraniye’deki evinde hem de Ataşehir’deki iş yerinde yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu belirlendi. Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen eş zamanlı operasyonla Ü.T. yakalandı.
Yapılan aramalarda, toplamda 11 ruhsatsız tabancanın yanı sıra, 3 adet tabanca şarjörü, 112 mermi ve 1 job bulundu. Şüpheli, Pazartesi günü ‘yasa dışı silah ticareti’ suçlamasıyla adli mercilere sevk edilerek tutuklandı.
Bu operasyon, İstanbul’da suç ile mücadele kapsamında gerçekleşen önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

