Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Yapılan Gayrimenkul Panelinde Yerli ve Yabancı Yatırımcılar Bir Araya Geldi

İstanbul’da düzenlenen panelde, M. Ulvi Saran moderatörlüğünde gayrimenkul sektörü temsilcileri bir araya geldi. Dr. M. Emre Çamlıbel, Türk yatırımcılarının eğilimleri üzerine bilgiler verirken, Kirill Degtyarev BAE’deki deneyimlerini paylaştı. Osman Karakütük, Türkiye’deki finansman koşullarını anlattı, Bülent Tüfenkci ise yabancı yatırımcılara Türkiye’nin sunduğu avantajları vurguladı.

İstanbul'da düzenlenen panelde, M. Ulvi Saran moderatörlüğünde gayrimenkul sektörü temsilcileri

İstanbul’da Gayrimenkul Paneli: Yatırım İklimi ve Fırsatlar

Yerli ve yabancı özel sektör temsilcileri, LaBiance Turizm’in düzenlediği bir panelde İstanbul’da bir araya geldi. Bu etkileyici etkinlik, Emeral City Properties L.L.C. firması sponsorluğunda gerçekleştirildi ve Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV) Başkanı M. Ulvi Saran’ın moderatörlüğünde “Türkiye ve BAE Örneğinde Gayrimenkul Sektörünün Yatırım İklimi” konusunu ele aldı. Panelde, sektördeki önemli aktörler bir araya gelerek fikirlerini paylaştı.

Panelin Açılışında Sektör Analizleri

KAV Başkanı M. Ulvi Saran, panelin başında Türkiye’deki gayrimenkul sektörü hakkında genel bilgiler sunarak katılımcılara bilgi verdi. Ardından, RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, katılımcılara hitap etti. İnşaat mühendisliği alanında derin bir bilgi birikimine sahip olan Çamlıbel, yurtiçi ve yurtdışında olan tecrübeleriyle dikkat çekti. “Türk Yatırımcısının Yurtiçi ve Yurtdışı Gayrimenkul Yatırımlarına Yaklaşımı: Eğilimler, Beklentiler ve Risk Algısı” başlıklı konuşmasında, yatırımcıların davranış biçimlerini ve Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının statüsünü ele aldı. Türkiye pazarında yabancı yatırım hacminin yıllık 2 ile 3 milyar dolar arasında değiştiğine dikkat çekerek istatistiki veriler sundu.

BAE’den Yatırımcı Perspektifi

Paneldeki bir diğer önemli konuşmacı, BAE merkezli Emerald City Properties L.L.C. CEO’su Kirill Degtyarev oldu. Degtyarev, BAE’deki gayrimenkul sektörünü yabancı bir yatırımcı gözüyle değerlendirerek deneyimlerini paylaştı. Yaklaşık iki yıl önce BAE’ye yatırımcı olarak adım atan Degtyarev, Türk gayrimenkul sektöründe yalnızca inşaat alanında faaliyet göstermeyi değil, aynı zamanda Dubai’deki projelerde kullandıkları gelişmiş teknolojik satış ve pazarlama yöntemlerini de getirmek istediklerini vurguladı.

Finansman Modelleri ve Beklentiler

Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakütük, “Gayrimenkul Yatırımlarında Türk Finans Kuruluşları ile İşbirliği İmkanları: Yaygın Finansman Modelleri, Yeni Trendler ve Beklentiler” başlıklı konuşması ile finansman şartlarına dair önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’deki enflasyon azaltıcı önlemlerin olası etkileri ile sektördeki finansman şartlarının belirsizliklerinin anlaşılmasının önemine değinen Karakütük, sürdürülebilir mali politikaların gerekliliğine vurgu yaptı.

Yatırım Kolaylıkları ve Destekler

Paneldeki son konuşmayı gerçekleştiren, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Bülent Tüfenkci, yerli ve yabancı yatırımcılara Türkiye’nin sunduğu fırsatları anlattı. Tüfenkci, “Türkiye’de Gayrimenkul Sektöründe Yatırım İklimi: Yabancı Yatırımcılar İçin Kamu Teşvikleri, Destekler ve Diğer Kolaylıklar” başlıklı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “500 bin Sosyal Konut” projesi üzerine detaylar sundu. Ayrıca, merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasındaki uygulama farklılıklarının giderilmesine yönelik mevzuatsal yeniliklerin gerekliliğini belirtti.

Dinleyicilerin soru-cevap kısmında, özellikle gayrimenkul sektöründeki fiyatlama eğilimleri, kredi imkanları ve faiz oranları gibi konular üzerinde duruldu. Küresel piyasalardaki gelişmelerin Türkiye ve BAE üzerindeki etkileri de oldukça ilgi çekti. Bu kapsamda, katılımcılar tarafından birçok soru yöneltildi ve sektörün geleceği üzerine kapsamlı bir tartışma gerçekleştirildi.