İstanbul ve Sakarya'da düzenlenen operasyonlarla iki ayrı silahlı saldırının bağlantıları aydınlatıldı. 15 Ekim‘de Pendik'te sipariş teslimatı sırasında ağır yaralanan kuryenin yanlış hedef olduğu tespit edildi. Olayda, asıl hedef şahsın kullandığı araç ile kuryenin kullandığı aracın aynı marka ve modelde olması nedeniyle hedefin karıştırıldığı belirlendi.

24 Ekim‘de Ümraniye‘deki uzun namlulu silahlı saldırıda ise mağdurun telefonunda tehdit içerikli mesajlar bulundu. Saldırıda kullanılan aracın Kayseri‘de çalıntı kaydı olduğu ve Pendik'te yakılmış halde bulunduğu belirlendi. Ayrıca olay güzergahında uzun namlulu silah ele geçirildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda, her iki saldırının da Anadolu Yakası'nda çeşitli suç faaliyetleri gerçekleştiren bir suç örgütü tarafından planlandığı tespit edildi. 24 Ekim‘de Sancaktepe ve Avcılar ilçeleri ile Sakarya‘da düzenlenen operasyonlarda, saldırıları gerçekleştiren ve suç örgütüyle bağlantılı toplam 15 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda, çeşitli silahlar ve mühimmat ele geçirildi. Yakalananlardan altısı adli makamlara sevk edilirken, dördü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. İki kişinin tutuklandığı, diğer dokuz kişinin ise adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

Kaynak: İHA