3 Teröristin Kimlikleri Açıklandı

İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde polislere silahlı saldırı düzenleyen 3 teröristin kimliklerini kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, bu teröristlerin Kocaeli İzmit'ten bir araç kiralayarak İstanbul'a geldikleri tespit edildiği vurgulandı.

Saldırı ve Sonrası

Açıklamaya göre, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Yapı Kredi Plaza Blokları önünde görevli çevik kuvvet polisi ekiplerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Kahraman polislerimizden 2'si, biri ayağından diğeri ise kulağından hafif yaralanmış olup, sağlık durumları hayati tehlike taşımamaktadır.

Teröristlerin Bağlantıları

Yapılan incelemeler sonucunda, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimlikleri belirlenmiştir. Ölü olarak ele geçirilen Yunus E.S.‘nin dini istismar eden bir terör örgütü ile bağlantısı olduğu, ve yaralı olarak yakalanan Onur Ç. ile Enes Ç. isimli diğer iki teröristin kardeş olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Ayrıca, Onur Ç.'nin geçmişinde uyuşturucu kaydı bulunduğu da tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen bu 3 terörist arasında yoğun bir dijital haberleşme olduğu gözlemlenmiş olup, yaralı teröristlerin sorgusu devam etmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı