Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İstanbul’da İhalelere Fesat Karıştıran Suç Örgütüne Yönelik Soruşturmada 25 Şüpheli Gözaltına Alındı, 5’i Tutuklandı

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rüşvet iddialarına yönelik yürüttüğü soruşturma sonucunda İSFALT ve İETT’den ihalelere fesat karıştırdığı öne sürülen 25 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 20 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İlgili şüpheliler arasında yüksek düzeyde yöneticiler de yer alıyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **İstanbul’daki Rüşvet Operasyonu: 5 Kişi Tutuklandı**

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini manipüle ettikleri iddia edilen bir suç örgütüne yönelik kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Soruşturma çerçevesinde, İSFALT ve İETT’den alınan ihalelere müdahale edildiği gerekçesiyle toplam 25 şüpheli gözaltına alındı.

    **Gözaltı ve Aramalar Gerçekleştirildi**

    Söz konusu organizasyonun, İstanbul, Antalya, Çanakkale, Trabzon, Bursa ve Giresun gibi illerde ikamet eden üyesi olduğu belirlenen şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı ve bazı belgeler üzerinde el koyma işlemleri uygulandı.

    Gözaltına alınan isimler arasında İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Levent Tunca ile çeşitli daire başkanları ve müdürlerin bulunduğu belirtiliyor. Adli işlemlerinin ardından bu isimler İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

    **Savcılık İfadeleri Tamamladı**

    Savcılıkta ifadeleri alınan 25 şüpheliden 9’u için tutuklama talebinde bulunulurken, 16 kişinin adli kontrol şartıyla serbest kalması talep edildi. Sulh Ceza Hakimliği suçlamaları değerlendirdi ve 5 şüpheliyi tutuklarken, 20 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi.

    Bu operasyonda rüşvet iddialarına karşı yürütülen soruşturmanın sonuçları merakla bekleniyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı