İstanbul’da düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Oyunları, Silivri Alibey Spor Salonu’nda gerçekleşti

Editör

11 Aralık 2025

İstanbul’da Özel Olimpiyatlar Rüzgarı Esti

Özel Olimpiyatlar Türkiye, Silivri Belediyesi ile birlikte İstanbul Oyunları’nı gerçekleştirdi. Etkinlik, 10-11 Aralık 2025 tarihlerinde Silivri Alibey Spor Salonu’nda düzenlendi. Bu özel organizasyona, İstanbul’un 11 ilçesinden gelen 155 sporcu, 45 antrenör ve 50 gönüllü katılım göstererek sporun birleştirici gücünü deneyimledi.

Sporun Zirve Noktası: İlk Gün Müsabaka Heyecanı

10 Aralık’ta yapılan ilk günde, sporcular karma basketbol, bocce, masa tenisi ve atletizm branşlarında yeteneklerini gösterdiği grup müsabakalarına katıldı. Bu karşılaşmalar, sporcuların final aşamasında daha uygun eşleşmelerle mücadele etmesine olanak tanımak amacıyla düzenlendi.

Açılış Töreniyle Coşku Doruğa Ulaştı

11 Aralık Perşembe sabahı, resmi açılış saat 10.00’da kortej yürüyüşüyle başladı. Bu etkinliğe sporcular, antrenörler, gönüllüler ve onların aileleri katıldı. Ardından gerçekleştirilen açılış törenine; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyithan Dağıstanlı, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, TÖSSFED İstanbul İl Temsilcisi Can Dağaşan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Murat Ağca ve Başkan Yardımcısı Tamer Oyguç gibi önemli isimler katıldı.

Final Müsabakalarıyla Heyecan Sona Erdi

Açılış sonrası, sporcular final müsabakalarına geçti. Karma basketbol, bocce, masa tenisi ve atletizm branşlarında yeteneklerini sergileyen sporcular, adeta birer yıldız gibi parladı. İstanbul Oyunları, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Bu etkinlik, sporun birleştirici gücünün bir kez daha gözler önüne serildiği anlam dolu anlar yaşattı.

Yorum yapın