Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İstanbul’da 2.8 Milyon Öğrenci Karnelerini Aldı, Milli Eğitim Bakanı Öğrencilerle Heyecanı Paylaştı

    2024-2025 eğitim-öğretim yılı İstanbul’da 2 milyon 859 bin 468 öğrenci karne alarak sona erdi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Bahçelievler’deki 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nda karne dağıtımına katılarak öğrencilere destek verdi ve eğitimde dengeyi sağlamanın önemine değindi.

    2024-2025 eğitim-öğretim yılı İstanbul'da 2 milyon 859 bin 468 öğrenci

    2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Karneleri Dağıtıldı

    2024-2025 eğitim-öğretim yılı sonlanırken, İstanbul’da toplam 2 milyon 859 bin 468 öğrenci karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Bahçelievler’deki 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne dağıtım etkinliğine katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldu.

    Karne Heyecanı Her Yerde Hissedildi

    Eğitim yılının sona ermesiyle birlikte, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrenciler, karnelerini alarak yaz tatiline adım atmanın mutluluğunu yaşadı. İstanbul’daki öğrenci sayısının yüksekliği, karne sevincinin ne denli yoğun olduğunu gözler önüne serdi. Bakan Tekin, öğrencilere karnelerini bizzat takdim ettiği bu özel günde, çocuklarla bir arada olmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

    “Kendim Karne Almış Gibi Heyecanlıydım”

    Bakan Tekin, etkinlikte yaptığı konuşmasında “Kendim karne almış gibi heyecanlıydım” diyerek, öğrencilerin duygularına seslendi. Çocukların bulunduğu dönemin hem eğlenceli hem de ilgi çekici günler içerdiğini belirten Tekin, bunun yanı sıra, bu dönemin çocukların gelecekleri açısından kritik olduğunu vurguladı. “Biz, onların çocukluk dönemini yaşamasını sağlarken, aynı zamanda iyi bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz” dedi.

    Tekin, çocukların bu ülkenin gelecekteki umudu olduğunun altını çizerek, denge sağlandığında hem sosyal hem de akademik açıdan başarılı bireyler yetiştirileceğine inandığını belirtti. İki dengeyi korumak gerektiğini ifade eden Bakan, “Dengeleri tutturduğumuzda, inşallah ülkemizin geleceğini güvence altına almış olacağız,” şeklinde konuştu.