Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul Maratonu’nda Sonuncu Olarak Bitiren Özbekistanlı Koşucu, İnatçı Ruhuyla Takdir Topladı

İstanbul Maratonu’nda sonuncu gelen Özbekistanlı Fariza Avezova, zor şartlara rağmen yarışı tamamlayarak ilham kaynağı oldu. Avezova, maratonun kendisi için büyük bir deneyim olduğunu ve pes etmemenin önemini vurguladı. Türkiye’ye duyduğu minnettarlığı dile getirerek, destek olan herkese teşekkür etti.

İstanbul Maratonu'nda sonuncu gelen Özbekistanlı Fariza Avezova, zor şartlara rağmen

İstanbul Maratonu’nda Dikkatleri Üzerine Çeken Kadın Koşucu

Bu yıl İstanbul Maratonu’nda en çok konuşulan isim, sosyal medyada dikkat çeken görüntüleriyle gündeme gelen ve yarışı son sırada tamamlayan Özbekistanlı kadın sporcu Fariza Avezova oldu. 30 yaşındaki atlet, “Emeklemek zorunda kalsam bile bu yarışı tamamlamalıydım” diyerek birçok insana ilham vermeyi başardı.

İlk Maraton Deneyimi: Zorluklarla Dolu Bir Parkur

İstanbul’a maratona katılmak üzere gelen Fariza Avezova, kariyerinin ilk 42 kilometrelik parkurunda yer aldı. Yarışın sonlarında dizindeki ağrıya rağmen mücadeleyi bırakmayan Avezova, sergilediği azimle izleyenlerin takdirini topladı. Organizasyon ekibinden aldığı destekle parkuru sonuncu tamamlayan kadın koşucunun görüntüleri, hızla sosyal medyada yayılarak milyonlara ulaştı.

İlk Kez İki Kıtayı Geçmenin Hissiyatı

İstanbul Maratonu’nu sonuncu bitirerek dikkatleri üzerine çeken Fariza Avezova, İHA’ya yaptığı açıklamada, İstanbul’a neden geldiğini ve maraton serüveninin kendisi için nasıl bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Avezova, “Ben 30 yaşındayım, Özbekistan’ın küçük bir kasabası Nukus’ta yaşıyorum. Maraton koşusu için İstanbul’a geldim ve burada ilk kez 42 kilometrelik bir parkura katıldım. İlk köprüde geçerken kendimi hem minik hem de güçlü hissettim. İki dünya arasında koşmak çok özel bir deneyimdi” ifadelerini kullandı. Yarışın son bölümlerini hatırladığını belirten Avezova, “31. kilometrede sol dizimde yüksek bir ağrı hissettim ve enerjim neredeyse sona ermişti. Organizasyon ekibi, yolların açılmasına az kaldığını belirtip beni otobüse bindirebileceklerini söyledi. O an bu yarışta en son koşucu olduğumu anladım ve pes etme düşüncesi aklımdan geçti. Ancak kendime ‘Ben burada ilk maratonumu yarıda bırakmak için gelmedim’ dedim. Sonunda emeklesem de bu yarışı bitirmem gerektiğini hissettim” şeklinde konuştu.

Türk Misafirperverliği ve Destek

Özbekistan’a döndüğünde Türkiye’de viral olduğunu fark eden Avezova, organizatörlere bitiş çizgisine kadar kendisine eşlik ettikleri için teşekkür etti. “Bitiş çizgisine kadar yanımda olan herkese minnettarım; Türk halkı beni destekledi. Maraton sırasında 2.5 milyon izlenme alan bir videom olduğunu öğrendim. Çok fazla beğeni ve ilham verici mesaj aldım. Türk insanının bu kadar motive edici ve misafirperver olması beni gerçekten sevindiriyor. İlk maratonumu tamamladığım için tebrik eden herkese teşekkür ediyorum. Buradan tüm dünyaya vermek istediğim mesaj da şu: ‘Zorluk ne olursa olsun asla pes etmeyin'” diyerek sözlerini tamamladı.