İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Jewelry Show, dünyanın önde gelen mücevher fuarları arasında yer alarak kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu önemli etkinlikte Altınbaş Üniversitesi standı, katılımcıların ilgisini çekti.
57. kez düzenlenen Uluslararası IJS – Istanbul Jewelry Show, her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ülkenin firmalarını bir araya getirerek mücevher profesyonellerini buluşturdu. Fuarda İtalya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Portekiz, Hindistan, Tayland, Hong Kong, Çin ve Ürdün gibi ülkelerden gelen tasarımlar sergilendi.
Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İmam Altınbaş, fuarı ziyaret ederek stantları inceledi. Öğrencilerden takı ve mücevher tasarımları hakkında bilgi alan Altınbaş, üniversitenin sektöre nitelikli elemanlar kazandırmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Fuar içerisinde Altınbaş Üniversitesi stantında, Takı Tasarımı Bölümü’nden öğrenciler ve mezunların 50 farklı tasarımı sergilendi. Altınbaş Üniversitesi Takı Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Mert Hatipoğlu, “Bu fuar, kuyumculuk ve mücevher sektörünün dinamiklerini yansıtan bir organizasyon. Her yıl daha iyi bir noktaya geliyor. Bu yıl da oldukça başarılı bir başlangıç yaptığını söyleyebilirim. Tüm sektör paydaşlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Hatipoğlu, stantlarında mevcut ve eski öğrencilerin tasarımlarını sergileyerek, yeni öğrencilerin okulu ve bölümün sunduğu imkanları tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. “Aday öğrencileri, hiçbir bilgiye sahip olmaktan mezun konumuna getirecek bir eğitim süreci sunmak istiyoruz. Sektörde başarılı olmaları için hem akademik hem de pratik anlamda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada sergilenen projeler bunun bir ürünüdür” dedi.
Fuarın ilk gününde standlarına olan büyük ilgi ve tasarımlarının dikkat çektiğini ifade eden Hatipoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Öğrencilerimizin yaptığı işler, sektöre hitap ettiği kadar sanatsal anlamda da farklı bir bakış açısı sunuyor. Bu durum, ziyaretçilerin stantlarımızı tercih etmesine neden oluyor. Öğrencilerimizin eserleri göz alıcı ve onları eğiten hocalarımız son derece yetkin.”
Mücevher Tasarımı 3. sınıf öğrencisi Şevval Su, fuarın kendilerine geliştirme fırsatı sunduğunu belirterek, “Fuara yoğun katılım var ve oldukça verimli geçiyor. Standımızda da büyük bir kalabalık var. Farklı ürünlerle tanışıp, farklı firmaları ve öğrencileri tanıma fırsatı buluyoruz. Bu süreçte hem sosyalleşiyoruz hem de öğreniyoruz” dedi.