İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu’na bağlı olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen bir çıkar amaçlı suç örgütüne ilişkin başlattığı soruşturma çerçevesinde önemli bir gelişme yaşandı.
Gözaltı Kararları Alındı
Soruşturma sürecinde, İstanbul Senin uygulaması üzerinden kullanıcı verilerinin izinsiz bir şekilde sızdırılması ve ticari amaçlarla satılmasıyla ilgili olarak 4 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, konuya ilişkin araştırmalar sürerken, kullanıcıların gizliliğinin korunması adına gerekli önlemler alınıyor.
Bu süreç, sosyal medya platformları ve benzeri uygulamalarda veri güvenliğinin önemini bir kez daha gündeme taşımış durumda. Olayın gelişmeleri yakından takip ediliyor.

