İsrailli Vekil Zvi Sukkot'un Anıt Yıkımı

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Zvi Sukkot, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde bulunan ‘Şehitler Anıtı'nı, İsrail askerlerinin koruması altında balyozla yıktı. Filistinlilerin Madama köyünde diktiği bu anıt, Sukkot'un eylemi sırasında ağır hasar aldı. Eylem, bölgede artan şiddet ve baskılarla birlikte, İsrailli aşırı sağcıların gerçekleştirdiği saldırıların bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Filistin medyasında yayınlanan görüntülerde, Sukkot'un yanındaki diğer İsraillilerle birlikte anıtı yıktığı ve bir askerin grubun hemen yanında durduğu görülüyor. Diğer askerler ise biraz ileride bir askeri aracın yanında bekliyor.

İsrailli Ynet haber sitesinin bildirdiğine göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Sukkot'un Madama köyünde bir ‘tur' gerçekleştirmesine onay verdi. Bu durum, bölgedeki gerilimi artıran bir başka faktör olarak kayda geçti.

Kaynak: AJANS