İsrail’in El Koyduğu Aktivistler Türkiye’ye Geri Döndü
İsrail tarafından uluslararası sularda el konulan Özgürlük Filosu’na ait teknelerde bulunan aktivistler, İstanbul Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Bahçelievler’deki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada gerçekleştirilecek sağlık kontrollerinin ardından, aktivistlerin emniyette ifade vermesi öngörülüyor.
Aktivistlerin Geri Getirilmesi
Özgürlük Filosu’nda yer alan 18 Türk ve 76 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 94 aktivist, Türkiye’ye dönmek için özel bir uçakla hareket etti. Ürdün’den saat 12.00’de kalkan uçak, İstanbul Havalimanı’na 14.30 sularında ulaştı. Aileleri ve yakınları tarafından karşılanan aktivistler, havalimanındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolü için Bahçelievler’deki Adli Tıp Kurumu’na taşındı.
Sağlık Muayeneleri ve İfade Süreci
Aktivistler, Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık muayeneleri sonrası, sonrasında emniyet birimlerine giderek ifade vermek üzere hazırlık yapacak. Bu süreç, aktivistlerin yaşadıkları olaylarla ilgili detayların ortaya çıkması açısından büyük önem taşıyor.