Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Saldırıları Sonucu Hayatını Kaybeden Sivil Sayısı 61 Bin 430’a Ulaştı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten beri düzenlediği saldırılarda ölen sivillerin sayısı 61 bin 430’a ulaştı, yaralı sayısı ise 153 bin 213 olarak kaydedildi. Son 24 saatte yardım dağıtımında 35 kişi hayatını kaybetti, açlık nedeniyle ölenlerin sayısı 217 oldu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023'ten beri düzenlediği saldırılarda ölen

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Saldırılar Sürüyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü askeri operasyonlarda, sivil hayatını kaybedenlerin sayısı 61 bin 430’a ulaşırken, yaralı sayısı ise 153 bin 213 olarak kayıtlara geçti.

Son 24 Saatte Yaşanan Kayıplar

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, son 24 saatte gerçekleşen saldırılarda 61 sivilin yaşamını yitirdiği, 363 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Böylece, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in gerçekleştirdiği bombardımanlarda toplamda 61 bin 430 sivil hayatını kaybetmiş durumda. Ayrıca, ateşkes anlaşmasını tek taraflı olarak sonlandırdığı 18 Mart 2025 tarihinden bu yana 9 bin 921 kişinin yaşamını yitirdiği, 41 bin 172 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Yardım Dağıtımlarında Yaşanan Can Kaybı

Bakanlık ayrıca yaptığı açıklamada, son bir gün içerisinde insani yardım dağıtımları sırasında İsrail kuvvetlerinin açtığı ateş nedeniyle 35 kişinin hayatını kaybettiğini ve 304 kişinin yaralandığını duyurdu. Böylelikle, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım süreçlerinde ölenlerin sayısı 1,778’e, yaralı sayısı ise 12,894’e yükseldi.

Açlık Kurbanları Artıyor

Bakanlık, İsrail’in bölgeye gönderilen gıda ve insani yardım malzemelerini engellemesi sonucunda açlık ve kötü beslenme nedeniyle Gazze’de son 24 saatte 2’si çocuk 5 sivilin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100’ü çocuk 217’ye yükselmiş durumda.