**İsrail, ABD’den Suriye ile İlişkilerde Ara Bulmasını Talep Etti**
ABD medyasında yapılan haberlere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, ABD Başkanı Donald Trump’tan Suriye’nin yeni yönetimiyle İsrail arasında arabuluculuk yapmasını istediği iddia edildi.
İsrail’in Başka Olasılıklarla İlgili Talepleri
Haberlere göre, Netanyahu’nun bu isteği, Trump’ın Suriye Temsilcisi ve Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack’ın geçtiğimiz haftada İsrail’e gerçekleştirdiği ziyareti sırasında dile getirildi. Netanyahu’nun, Barrack’a Suriye ile bir barış anlaşması için yeni bir güvenlik anlaşması üzerinde görüşmeler yapma niyetini ilettiği öne sürüldü.
Üst düzey bir İsrailli yetkilinin adı verilmeden, “Suriye ile mümkün olan en kısa sürede ilişkilerin normalleşmesini istiyoruz” ifadesinde bulunduğu belirtildi. Aynı zamanda, iki farklı İsrailli yetkilinin, İsrail’in Suriye’nin yeni yönetimiyle önce dolaylı ardından ise üçüncü ülkelerde doğrudan gizli görüşmelere başladığını açıkladığı ifade edildi.
Bazı Güvenlik Kaygıları ve İstekler
İsrailli yetkililerin Barrack’a, Suriye’deki “kırmızı çizgilerin” İran ve Hizbullah varlığı ile Suriye’nin güneyinin askerden arındırılması olduğunu ilettikleri öğrenildi. Ayrıca, İsrail’in taraflar arasındaki ateşkesi denetleyecek BM gücünde ABD askerlerinin de yer almasını arzu ettiği aktarıldı.