Isparta’nın Kıyakdede Köyünde Yaşanan Yangında Ahır ve Samanlık Alev Alev Yandı, Yaralı Yok

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Kıyakdede köyünde 88 yaşındaki A.K., bahçede ot temizliği yaparken ateşle yangın çıkardı. Alevler ahır ve samanlığa sıçradı, ancak yaralanan olmadı. Yangın, itfaiye ve köylülerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Kıyakdede köyünde 88 yaşındaki A.K., bahçede

Isparta’da Yangın Panik Yarattı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Kıyakdede köyünde yaşanan olayda, yaşlı bir adamın bahçesinde yaptığı ot temizliği sırasında yangın çıktı. Yangında, ahır ve samanlık alevler altında kalırken, yaralanan ya da dumandan etkilenen kimsenin olmadığı bildirildi.

Dikkatsizlik Yangına Sebep Oldu

Yangın, 88 yaşındaki A.K.’nın kendi evinin bahçesindeki otları temizlerken meydana geldi. İddialara göre, yaşlı adam kuru otları ateşe verdiği an, rüzgarın etkisiyle alevler kontrolden çıkmaya başladı. Alevler, kısa süre içinde evin yakınında yer alan ahır ve samanlığa sıçradı. Yangını gören köy sakinleri hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vererek itfaiye ekiplerini olay yerine çağırdı. Köylülerin hızlı müdahalesi ve itfaiyenin zamanında gelmesi, yangının büyümeden kontrol altına alınmasını sağladı.

Yangında ahır ve samanlığın tamamen yandığı, ancak can kaybı ya da yaralanma olmadığı açıklanırken, olayla ilgili olarak detaylı bir inceleme başlatıldığı öğrenildi.