Isparta merkezli gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyonda, deprem bölgesinde enkaz altında kalan 30 hasarlı aracın şasi numaralarının ve mekanik aksamlarının yasa dışı yollarla değiştirilmesi sonucu 14 milyon lira haksız kazanç sağladıkları belirlenen 10 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve değişim işlemi yapılan araçlara el konuldu.
Operasyon, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın bir parçası olarak, Isparta’nın yanı sıra Elazığ, İstanbul, Hatay, Osmaniye, Adana, Afyonkarahisar, Muğla, Şırnak ve Antalya’da gerçekleştirildi. Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, 30 aracın mekanik parçalarının değiştirildiğini ve şasi numaralarının kimyasal yöntemlerle tahrif edilerek sahte ruhsatların düzenlendiğini tespit etti. Şüphelilerin, bu sahte belgeler sayesinde araçları oto galeriler üzerinden üçüncü şahıslara sattığı ve büyük bir haksız kazanç elde ettiği anlaşıldı.
Yapılan eş zamanlı operasyonlar sırasında, şüphelilerin evlerinde dijital materyaller, sahte belgeler ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Operasyon neticesinde 30 hasarlı araca da el konuldu.
ISPARTA MERKEZLİ 10 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA, DEPREM BÖLGESİNDE ENKAZ ALTINDA KALANLARIN DA BULUNDUĞU 30 HASARLI ARACIN ŞASİ NUMARALARI VE MEKANİK AKSAMLARI DEĞİŞTİRİLEREK SAHTE EVRAKLARLA SATILDIĞI TESPİT EDİLDİ. BU YÖNTEMLE 14 MİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDEN ŞÜPHELİLERE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI. ADLİYEYE SEVK EDİLEN ŞÜPHELİLERDEN 2’Sİ TUTUKLANIRKEN, 1’İ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI. CHANGE İŞLEMİ YAPILAN 30 ARACA EL KONULDU.