İran, Mısır’da Gerçekleştirilecek Barış Zirvesi’ne Davet Aldı

1 Min Read

İran, Şarm El-Şeyh Barış Zirvesi’ne Davet Edildi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Mısır’da gerçekleştirilecek olan “Şarm El-Şeyh Barış Zirvesi”ne katılmaları için davet aldıklarını aktardı. Bu zirve, Gazze Şeridi’ndeki çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla düzenleniyor.

Daveti Olumsuz Yanıtladılar

Bakan Arakçi, yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Mısır hükümetinin İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ı etkinliğe katılmaları konusunda davet ettiğini, ancak bu teklifin olumsuz şekilde karşılandığını dile getirdi.

Daha sonra Mısır tarafından Dışişleri Bakanı seviyesinde bir davetin yapıldığını belirten Arakçi, İran’ın zirveye katılıp katılmayacağına dair kesin bir bilgi olmadığını kaydetti.

Etkinliğe Katılacak Liderler

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile ABD Başkanı Donald Trump’ın eş başkanlık yapacağı bu toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 20’den fazla ülke liderinin katılım göstereceği belirtiliyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version