Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İran Müzakere Masasını Terk Etmedi,ABD’nin Diplomasi Engellemeleri Ne Anlama Geliyor?”

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin üst üste yaptığı saldırılara tepki göstererek, diplomatik sürecin sabote edildiğini ve İran’ın müzakere masasında kalmaya devam ettiğini vurguladı. Arakçi, geri dönüşün İslam Cumhuriyeti için mümkün olmadığını belirtti.

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin üst üste yaptığı saldırılara

    İran Dışişleri Bakanı’ndan Sert Açıklamalar

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin ülkesine yönelik saldırılarına karşı bir açıklama yaparak, “İran kesinlikle ne masayı terk etti ne de süreci zarar verdi. Geri dönmek nasıl bir olasılık taşıyabilir?” ifadelerini kullandı.

    Arakçi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD’nin son dönemdeki eylemlerinin İran’a karşı bir tehdit oluşturduğunu duyurdu. Özellikle ABD ve İsrail’in, yürütülen diplomatik müzakereleri engellemeye çalıştığını dile getirerek, “Geçtiğimiz hafta ABD ile devam eden görüşmeler esnasında, İsrail bu sürece müdahil oldu. Bu hafta ise Almanya, Fransa, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ile gerçekleştirilen toplantılarda, ABD’nin diplomatik çabaları baltalamak istediğini gözlemledik,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    Arakçi, tüm bu müdahalelere rağmen İran’ın müzakere masasında sabit kaldığını vurguladı. “Eğer siz bu durumda olsaydınız, sonuç olarak ne düşünürdünüz? İngiltere ve AB Yüksek Temsilcisi için geri dönmesi beklenen taraf İran’dır. Ancak İran ne masadan kalktı ne de müzakereleri boşa çıkardı. Geri dönmek nasıl mümkün olur ki?” diyerek durumu eleştirdi.