Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Irak Dışişleri Bakanlığı, PKK’nın Silah Bırakma Sürecini Bölgesel İstikrar İçin Fırsat Olarak Değerlendirdi

Irak Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın silah bırakma sürecini olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek, bu adımın bölgesel istikrar ve kalıcı uzlaşı için fırsat sunduğunu açıkladı. Süreç, Irak ve Türkiye arasındaki güvenlik iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Irak’tan PKK’nın Silah Bırakma Sürecine Destek

Irak Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın silah bırakma aşamasına geçişini desteklediklerini ve bunun, bölgedeki istikrarı artırmanın yanı sıra kalıcı bir uzlaşı sağlama girişimlerini geliştirmek için önemli bir fırsat oluşturduğunu duyurdu.

Irak Dışişleri Bakanlığı, PKK’nın Süleymaniye kentinde başlattığı silah bırakma süreci ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Irak, PKK’nın bu süreçte attığı ilk adımı memnuniyetle karşılamaktadır. Bu durum, örgütün 40 yılı aşkın süredir devam eden silahlı çatışmayı sona erdirmek için taahhüt ettiği bir adım olarak değerlendirilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Silah bırakma sürecinin, “silahsızlanma aşamasının gerçek bir başlangıcını temsil eden önemli bir gelişme” olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu adımın, bölgesel istikrarı destekleyerek kalıcı uzlaşı çabalarını hızlandırma potansiyelini taşıdığı belirtildi. Bakanlık açıklamasında şunlar ifade edildi: “Irak, bu süreci tüm boyutlarıyla destekleme niyetindedir. Bu adım, hem Türkiye ile komşuluk ilişkilerindeki güvenlik sorunlarının yapıcı bir iş birliği ile ele alınmasına zemin hazırlayacak, hem de hem Irak hem de Türkiye’nin egemenliğini ve istikrarını artıracaktır. Bu girişimin siyasi, güvenlik ve toplumsal gerginliklerin sona ermesine katkı sağlaması ve krizlerin temel nedenlerine inerek bölgedeki halkların yararına güvenlik ve kalkınmayı artırması amacıyla sorumlu bir bölgesel diyaloğun başlangıç noktası olmasını bekliyoruz.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı