Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İnegöl’de 30 Yaşındaki Nurdan Tüfekçi’nin Karnından 3 Kilogram Kist Çıkarıldı

    İnegöl’de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 30 yaşındaki Nurdan Tüfekçi, yapılan tetkiklerde karnında 3 kilogram ağırlığında kist tespit edilerek acil ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonda kist alındıktan sonra 24 kilodan 21 kiloya düştü. Tüfekçi, ameliyatın ardından iyi hissettiğini ifade etti.

    İnegöl'de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 30 yaşındaki Nurdan Tüfekçi,

    İnegöl’de Zorlu Ameliyat: 3 Kilogram Kist Ameliyatla Alındı

    Bursa’nın İnegöl ilçesinde, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran genç bir kadının karnından, 3 kilogram ağırlığında bir kist çıkarıldı. 30 yaşındaki Nurdan Tüfekçi, 24 kilogram ağırlığında ve 80 santim boyundadır. Uzun bir süre çeşitli hastanelerde tedavi gördükten sonra, son olarak İnegöl’deki özel bir kadın hastalıkları hastanesine başvurdu.

    Ameliyatın Başarıyla Gerçekleşmesi

    Hastanın yapılan tetkiklerinde yumurtalığında kist varlığı tespit edildi. Yaşanan acil durum sonrası Tüfekçi, hemen ameliyata alındı. Anestezi uzmanı Dr. Mahmut Gül, ameliyat öncesi büyük bir damar yolu açarak hastanın belden uyuşturulmasına karar verdiklerini belirtti. 1.5 saat süren operasyonun ardından, Tüfekçi’nin karnından 3 kilogramlık kist başarıyla çıkarıldı. Ameliyat öncesinde 24 kilogram olan Tüfekçi, ameliyat sonrası 21 kilo olarak serviste dinlenmeye başladı.

    Uzmanların Değerlendirmesi

    Kadın hastalıkları uzmanı Dr. Mustafa Kır, hastada 20 santim boyutunda kist yapısında bir tümör olduğunu ve bunu başarılı bir operasyonla çıkardıklarını ifade etti.

    Nurdan Tüfekçi, ameliyat süreciyle ilgili, “Bir süredir karın ağrısı yaşıyordum, başlangıçta gaz sıkışması ve enfeksiyon olarak değerlendirildi. En sonunda ameliyat olmaya karar verdim. Doktorlarım yanımdaydı ve uyanıktım. Ameliyatım güzel geçti, biraz ağrım var ama iyiyim. Herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

    Bunun yanında, Nurdan’ın ablası Tuğba Karakuş, kardeşinin durumu için çaba gösteren doktorlara teşekkür ederek, “Kardeşimin rahatsızlığı yaklaşık bir yıldır devam ediyordu. Öncelikle gaz problemi denildi ama burada doktorlar kistin varlığını anında tespit etti. Şimdi sağlıklı olduğunu düşünüyoruz,” dedi.

    Gelişmeler, İnegöl’deki bu hastanenin sağlık hizmetleri konusunda başarı hikayelerine bir yenisini daha ekledi.