Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İlkadım Belediyesi’nden ‘Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek’ Projesi ile Öğrencilerin Sağlığına Destek

    Samsun’un İlkadım Belediyesi, İlçe Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte ‘Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek’ projesini başlattı. Amaç, öğrencilerin sağlığını korumak ve sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak. İlk etkinlik Tepecik İlkokulu’nda yapıldı.

    Samsun’un İlkadım Belediyesi, İlçe Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile

    Öğrenciler İçin Sağlık Projesi Hayata Geçirildi

    Samsun’un İlkadım Belediyesi, İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek’ projesi ile birlikte öğrencilerin sağlık durumlarını kontrol altına alma amacı taşıyor.

    Okul Sağlığı Hizmetleri Protokolü İmzalandı

    2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı için hazırlanan Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü, İlkadım Belediyesi, İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalandı. Bu kapsamda, Tepecik İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikler ile öğrenci, öğretmen ve okul çalışanlarının sağlığının önemi vurgulandı. Etkinlik süresince sağlık koruma ve geliştirme üzerine bilgilendirmeler yapıldı.

    Sağlıklı Alışkanlıklar İçin İş Birliği

    İmzalanan protokolle, öğrencilere sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması hedefleniyor. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üç kurum olarak okullarımızda öğrenci sağlığını korumak ve geliştirmek adına birlikte çalışacağız. Sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını aşılamak ve okul sağlığı hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak için eğitimler ve sağlık izlenimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, proje doğrultusunda gerekli materyaller de hazırlanacak. Bizler, çocuklarımızın sağlığı için ilgili tüm kurumlara destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

    Etkinliğe İlgi Yoğun Oldu

    Tepecik İlkokulu’ndaki etkinlikte, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akkuş, Samsun Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Şevki Gülay, İlkadım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Abdullah Akça gibi önemli isimler yer aldı. Ayrıca etkinliğe öğretmenler ve öğrenciler de katılım sağladı.