İlim Yayma Vakfı, Nuri Paşa Konağı’nı İmam Hatip Müzesi Olarak Yeniden Hayata Geçirecek

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Nuri Paşa Konağı’nın müze olarak yeniden düzenleneceğini açıkladı. Ayrıca, vakfın 54. Olağan Kurulu’nda eğitim projeleri ve burs imkanları hakkında bilgi verildi. İstanbul Valisi Davut Gül, vakfın 70 yıllık başarılarına vurgu yaptı.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Nuri

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Nuri Paşa’nın konağını bir müze haline getirmek istediklerini ifade ederek, “Nuri Paşa Konağı’nda bir İlim Yayma ve İmam Hatip Müzesi kurmayı düşünüyoruz. Burası, İstanbul İmam Hatip’in tarihi yolculuğundaki önemli bir durak olacak. Bu bina sayesinde 74 yıllık geçmişin yeniden yaşatılmasını ve yeni nesillere aktarılmasını hedefliyoruz” dedi.

Fatih’te gerçekleştirilen İlim Yayma Vakfı’nın 54. Olağan Kurulu’na Necmeddin Bilal Erdoğan’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, 27. Dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birçok davetli katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Erdoğan, Gül ve Şentop açılış konuşmaları yaptı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Gündem maddeleri ise basına kapalı olarak görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okunan mesajında, “İlim Yayma Vakfı, yarım asrı aşkın süredir binlerce gencin yetişmesine katkı sağlıyor. Bu vakıf, ilmin yayılmasına destek olma konusundaki gayretleri ile önemli bir misyon üstlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Necmeddin Bilal Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, “54. Olağan Kurulumuz hayırlı olsun. Faaliyet raporunu paylaşıp, gelecek dönemle ilgili planlarımızı aktaracağız. Bu yıl üniversitemiz üzerine yoğunlaşmaya karar verdik ve alanında bilgilendirilmiş eğitimler sunmayı planlıyoruz. Şu anda yaklaşık bin 300 öğrenci tam burslu olarak eğitim alıyor” diye belirtti.

Erdoğan, Nuri Paşa Konağı’nın restorasyonu ile ilgili olarak, “Konağın tarihi değerine uygun bir biçimde düzenlenmesi bizi çok mutlu edecek. Valiliğin de desteğiyle bu projeyi hayata geçirmeyi umuyoruz. Ayrıca kız öğrenci yurt kapasitemizi artırmak için bir proje geliştirdik. Kampüsümüzde, 1000 kişilik bir yurt yapmayı planlıyoruz” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, İlim Yayma Vakfı’nın Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları için önemli bir model teşkil ettiğini vurgularken, “Kuruluş, geçtiğimiz 70 yıl boyunca toplum için birçok faydalı işe imza atmıştır” şeklinde konuştu.

27. Dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise, “İmam Hatipler, Türkiye’nin siyasi tarihini anlamak için önemli bir referans noktasıdır. Demokrasiye yönelik her tehdit, İmam Hatipler üzerinde hissedilmiştir” ifadelerini kullandı.