Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İklim Değişikliğiyle Mücadelede Uzman İsimlerden Biri Aydın’dan Geldi: Hayrettin İlker Özdemir

    Aydın’dan Koçarlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hayrettin İlker Özdemir, Türkiye’nin gelecekteki ormancılık stratejilerini belirleyecek “İklime Dirençli Ormancılık Projesi” kapsamında yürütülen çalıştaylarda görev alacak.

    Aydın'dan Koçarlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hayrettin İlker Özdemir, Türkiye’nin

    Uzman İsimler Arasında Hayrettin İlker Özdemir

    Türkiye ormanlarının geleceğini belirleyecek olan önemli bir programda yer alan uzmanlar arasında Aydın’dan bir isim dikkat çekiyor: Koçarlı Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Hayrettin İlker Özdemir.

    İklime Dirençli Ormancılık Projesi

    “İklime Dirençli Ormancılık Projesi” çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye Ulusal Ormancılık Programı; ülkemizin ormanlarını iklim değişikliği gibi olumsuz etkilere karşı korumayı amaçlıyor. Gelecek 20 yıl içerisinde Türkiye ormancılığının gelişimine yön verecek bu program, 9 farklı ilde gerçekleştirilen 10 çalıştayla şekillendi. Amacı, iklim değişikliğinin orman ekosistemleri üzerindeki tehditlerini minimize etmek, yangınlarla mücadelede etkinliği artırmak, doğal kaynakları korumak ve ormancılık faaliyetlerinde kurumsal yapıyı güçlendirmek.

    Özdemir’in Katkıları

    Koçarlı Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilere eğitim veren Hayrettin İlker Özdemir, 2048 yılına dek geçerli olacak bu kapsamlı projenin oluşturulmasında önemli bir rol üstlendi. Özdemir, ormancılıkla ilgili strateji, politika ve eylem planlarının belirlenmesine katkı sunarak projeye akademik anlamda destek sağlayacak. Bu sayede Türkiye’nin ormancılık alanındaki geleceği için önemli bir adım atılmış olacak.