Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İhsan Emiralioğlu, Manisa’daki Don Hasarını İncelemek İçin Üreticilerle Bir Araya Geldi

    Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, Manisa’daki don hasarını yerinde inceledi ve üreticilere destek sözü verdi. Zararın büyük olduğunu vurgulayan Emiralioğlu, devletin üreticilerin yanında olduğunu ve gerekli yardımların yapılacağını belirtti.

    Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, Manisa'daki don hasarını

    Manisa’da Don Zararının İzleri İncelendi

    Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, don olayının ağır şekilde hissedildiği Manisa’yı ziyaret ederek bağ alanlarındaki durumu yerinde değerlendirdi. Üreticilere yönelik bir dizi görüşme gerçekleştiren Emiralioğlu, devletin her zaman yanlarında olduğunu belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.

    Üreticilere Destek ve Bilgilendirme

    Emiralioğlu, 10 Nisan 2025 tarihinde Manisa’da meydana gelen zirai don felaketi sonucunda üzüm, kiraz, kayısı, şeftali, zeytin gibi pek çok meyve türünde ciddi hasarlar oluştuğunu kaydetti. Üreticilerin emeklerinin kayıplara uğradığını vurgulayan Emiralioğlu, “Bugün Saruhanlı’da üreticilerimizle bir araya gelerek bağlarda durum tespitinde bulunduk. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 184 teknik elemanıyla sahaya inerek hasar tespit çalışmalarına başlamış ve TARSİM’e ulaşan 30 bin ihbar üzerine 140 eksper ile geçici ekspertiz süreci yürütmeye koyulmuştur” dedi.

    Üretim Sürekliliği ve Destek Çalışmaları

    Sigorta kapsamında olmayan üreticilerin mağduriyetlerinin çözülmesi için gerekli adımların atıldığını söyleyen Emiralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım Bakanlığı’nın bu konuda çalışmalara başladığını vurguladı. Ayrıca, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası ile yürütülen görüşmeler sonucunda kredi borçlarının ertelenmesi için çalışmaların yapıldığını belirtti.

    “Nisan ayının ardından bağların bu sezon ihmal edilmemesi önem taşımaktadır. Bu yıl gelişecek sürgünler, 2026 ürününün temelini atacak. Bu nedenle, toprak işlemesi, bitki besleme ve zararlı mücadelesi gibi işlemlerin zamanında yapılması gerekiyor. Üreticilerimize teknik personelimizin yönlendirmelerine titizlikle uymalarını öneriyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Emiralioğlu, devletin gücü ve üreticilerin özverisiyle bu zorlu süreçlerin üstesinden gelineceğine inandığını ifade etti.