Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan kişilerin yakalanması için yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeni bir operasyon düzenledi. Doğubayazıt ilçesinden Iğdır'a uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli bir tırı durdurdu ve içerisinde arama yaptı. Bu aramada 1 kilo 28 gram esrar ve 8,04 gram metamfetamin ele geçirildi.
Operasyonun Detayları
Arama işlemleri, şüphelilerin ikametlerinde de devam etti. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, M.Ç., Ö.Ç. ve A.E. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti' suçlamasıyla adli makamlara sevk edildi. Mahkemece değerlendirilen şüphelilerden M.Ç. ve A.E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ö.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu operasyon, Iğdır'da uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü ve güvenlik güçlerinin bu tür suçların önüne geçmek için etkin bir şekilde çalıştığını göstermektedir.





